Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

“Θυελλώδεις νοτιάδες και αποπνικτική σκόνη αύριο Σάββατο στην Κεφαλονιά.Στους 22 βαθμούς θα ανέβουν τα θερμόμετρα στα βορειότερα τμήματα του νησιού.”


Με πολύ συννεφιά, αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης και θυελλώδεις νοτιάδες θα κυλίσει η αυριανή ημέρα στην Κεφαλονιά ενώ την Κυριακή θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι και κατά διαστήματα μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.Πιο αναλυτικά :

Σάββατο 17-3-2018

Αυξημένες νεφώσεις  και σκόνη.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις  6-8 και τοπικά 9 . Θα δημιουργήσουν τουλαχιστον τις πρωινές ώρες προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού.Από  το απόγευμα  θα αρχίσουν να εξασθενούν.Η θερμοκρασία στην Έρισσο , την Παλλική και τον κόλπο του Αργοστολίου  το μεσημέρι ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 21 βαθμούς.

Κυριακή  18-3-2018

Μέχρι το μεσημέρι λασποβροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.Πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-4 βαθμούς.Στροφή των ανέμων σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ  όπου θα διώξουν σταδιακά την Αφρικανική σκόνη.


Δευτέρα -Τρίτη 19-3/20-3-2018

Αστατός καιρός με βροχές και σποραδικες καταγίδες αλλά και μεγάλα  ανοίγματα.Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.Ανεμοι Ν/Δ 5-7 μποφόρ.


Υ.Γ : Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων.

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Βροχές την Κυριακή 18-3-2018



Άνεμοι Σάββατο 17-3-2018



Αφρικανική σκόνη Σάββατο 17-3-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου