Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Βροχές και καταιγίδες για " ορεκτικό" και για "κυρίως πιάτο " χιόνια και κρύο...

Μετά την καιρική ανάπαυλα των ημερών ο Χειμώνας χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης επιστρέφει.Η αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό πού βρίσκεται στην περιοχής της Ιταλίας και κινείται ανατολικά και αναμένεται το νέο εικοσιτετράωρο να επηρεάσει τη χώρα μας με αρκετα φαινόμενα.  Πιο αναλυτικά :

Για σήμερα Τρίτη 24-1-2017 αναμένονται έντονες  βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια πιο ισχυρές  στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά και από χαλαζοπτώσεις ενώ ο κίνδυνος  για πλημμύρες  στις ευαίσθητες περιοχές είναι μεγάλος. Το νότιο ρεύμα θα φτάσει τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει πτώση.Επιπλέον χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.Ενδεικτικά:

Ήπειρο: 800m
Θεσσαλία:700m
Στερεά : 800m
Μακεδονία:300m
Θράκη:200m ( Στον Έβρο το βράδυ και στα πεδινά)
Πελοπόννησο:1200m

Στην Αττική τα έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν τις προμεσημβρινές ώρες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα.Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μουντό καιρό με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις από τα 500m και υψηλότερα.Ακολοθούν χάρτες χιονόπτωσης ,βροχής ,ανέμων και θερμοκρασίας. :



















Την Τετάρτη 25-1-2017  τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Από την Πέμπτη 26-1-2017 μια νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας με αρκετά χιόνια και πολύ κρύο.Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έχει την ένταση και τη διάρκεια της  "Αριάνδης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου