Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων : "Βροχές στο καμπαναριό"

     Με συννεφιές και πολύ καλές θερμοκρασιακές τιμές θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα (Δευτέρα) στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.
     Την Τρίτη (παραμονή Χριστουγέννων) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις κυρίως τις βραδινές ώρες σε ηπειρωτικές περιοχές , από την Καρδίτσα και νοτιότερα (συμπεριλαμβάνεται η Αττική) ,το νότιο Ιόνιο,τις κυκλάδες την Εύβοια και την  Κρήτη.Στα  παράκτια και παραθαλάσσια τμήματα οι βροχές θα είναι καταρρακτώδεις.Επιπλεόν λίγα χιόνια θα πέσουν στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου.
    Την Τετάρτη (Χριστούγεννα) οι βροχές θα μετακινηθούν  ανατολικότερα και βορειοανατολικότερα , δηλαδή στη Θεσσαλία ,την ανατολική Στερεά ( Αττική) ,την Εύβοια ,το ανατολικό Αιγαίο ,τα δωδεκάνησα ,τις σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.Τα φαινόμενα θα είναι έντονα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και τι κυκλάδες.
  Τέλος την Πέμπτη και την Παρασκεύη περιμένουμε επιδείνωση του καιρού σε όλη τη  χώρα με βροχές, καταιγίδες και αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά.Επιπλέον αρκετά ενισχυμένο θα είναι και το πεδίο των ανέμων ( εώς 8 bf  ) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
 Απο το Σάββατο μέχρι και  την πρωτοχρονία ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.Πάντως η θερμοκρασία όλες τις ημέρες των εορτών θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα.

Καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου